VIZA tájékoztató

KEDVES VENDÉGÜNK!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a hatályos jogszabályok* értelmében, a 2021. szeptember 1-jét követően Magyarországon szálláshely-szolgálatást igénybe vevő minden vendég törvényben meghatározott személyes adatait minden szálloda, okmányolvasón keresztül, a szálláshelykezelő szoftverében rögzíteni, majd egy tárhelyre, a Vendég Információs Zárt Adatbázisba (VIZA) továbbítani köteles.

A rögzítendő adatok:
●  családi és utónév;
●  születési családi és utónév;
●  születés helye;
●  születés ideje;
●  vendég neme;
●  állampolgárság;
●  anyja születési családi és utóneve
(ha az azonosító dokumentum tartalmazza);
● személyazonosító vagy útiokmány azonosító adatai;
● harmadik országbeli állampolgár esetében** a vízum vagy tartózkodási engedély száma,
a beutazás időpontja és helye.

Megkérjük kedves vendégeinket, hogy az adatok rögzítéséhez azonosításra alkalmas személyi igazolványát, vezetői engedélyét vagy úti okmányát érkezéskor szíveskedjen a szálloda recepcióján bemutatni. Az okmány bemutatásának hiányában a szálloda a szálláshely-szolgáltatást kénytelen megtagadni. Az adatok rögzítésének elmulasztása súlyos jogi következményekkel jár valamennyi szálláshelyre nézve. Jogszabály felhatalmazása alapján a szálloda jogosult elkérni a vendég személyazonosító okmányát, a vendég pedig köteles azt bemutatni.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a fenti szabályok – életkortól függetlenül – valamennyi vendégre nézve kötelezőek. Amennyiben gyermekének még nincs személyazonosításra alkalmas igazolványa, Kormányablakban – akár időpontegyeztetés nélkül – kérvényezhet és kérésre azonnal ideiglenes személyazonosító igazolványt állítanak ki gyermeke részére.

Kérjük, utazását és érkezését a fentiekre tekintettel tervezze meg! Szíves együttműködését ezúton is köszönjük!

A Sport Hotel Velence munkatársai mindent el fognak követni, hogy a jogszabályi változások miatt keletkező adminisztratív teherből Ön a lehető legkevesebbet vegyen észre!

Kellemes kikapcsolódást kívánok!

Bársony Péter
szállodaigazgató