E-bike túrák

E-bike túra indul a Velencei-hegységbe minden hétvégén délelőttönként vagy minimum 4 fő jelentkezése esetén akár hétköznap előre egyeztetett időpontban.

Kevesebb jelentkező esetén e-bike bérlés lehetséges.

A Velencei-tó környékére érkezők egyik legkedveltebb időtöltése, hogy önállóan, családdal vagy barátokkal körbebiciklizik a tavat. Van azonban egy újabb bringás lehetőség, amellyel éppen annyi segítséget kapunk meglévő erőnkhöz, fittségünkhöz, amennyit szeretnénk, ez pedig az e-bike. Ráadásul nem is csak e-bike, azaz elektromos rásegítéssel működő bringa, hanem e-mountain bike, elektromos hegyi kerékpár.

Az e-bike abban más a hagyományos kerékpárokhoz képest, hogy elektromos rásegítéssel segíthetjük haladásunkat. Ez azt jelenti, hogy saját erőnkhöz mérten, magunk szabályozhatjuk, hogy mennyi elektromos segítséget veszünk igénybe a tekeréshez. Mivel az e-hegyi kerékpár túrák terepen zajlanak, a Velencei-hegységben kisebb-nagyobb emelkedőin ez hatalmas segítség és nem mellékesen örömforrás is.

További és talán legnagyobb előnye, hogy egy ilyen kerékpár nyergében a családok vagy baráti társaságok tényleg együtt tudnak haladni.

A terep e-bike használatát 12-14 éves kortól, vagy 140 cm testmagasságtól kezdődően, inkább 60 éves korig ajánljuk, hisz ez a bicikli önmagában sokkal súlyosabb, mint a hagyományos kerékpárok, legalább 20 kiló. A menet közben történő hirtelen fékezések vagy a terepviszonyok gyors változásai, komoly odafigyelést és azért valamennyi fittséget követelnek.

Ezt a fajta bringát is azoknak ajánljuk, akik magabiztosan tudnak biciklizni, tehát ha nem tudunk, akkor lehetőleg ne ezzel a biciklivel kívánjunk megtanulni.

A túrák előtt a túravezető minden esetben részletesen elmagyarázza a bringa használatát, veszélyeit, különböző részeit, hol vannak a váltók és hogyan tudjuk őket működtetni, és hogyan kezeljünk az elektromos rásegítés fokozatait. Minden esetben felhívja a figyelmet a bringa használatának veszélyeire, és elmagyarázza, hogy hogyan tudunk leginkább balesetmentesen közlekedni vele csoportban, terepen. 

Ez a fajta bringázás nem egy bámészkodós, fotózós típusú, hanem egy magas fokú koncentrációt kívánó, a napi hajszából teljesen kiragadó és a végére fizikálisan kellemesen lefárasztó túra típus.

A túrákhoz a kerékpárt és sisakot biztosítjuk. A túrák a hét bármely napján, előre egyeztetett időpontban (Velence, Tóbíró köz 2. ) indulnak, a minimális csoportlétszám 4 fő, időtartam kb. 2,5 óra.

A túra útvonala a jelentkezők képességének függvényében alakul.

A 2,5 órás program ára: 9 900 Ft /fő

Jelentkezni a szálloda recepcióján lehet. Kérjük, hogy a kerékpárok előkészítéséhez szíveskedjenek megadni testmagasságukat!

Baráti társaságok esetén további lehetőséget biztosítunk borkóstolásra, vagy ebédre, ez esetben kérjenek egyedi ajánlatot!